KJE SMO

 

Letališka cesta 3

1000 Ljubljana

Slovenija

KONTAKT

 

sola@simbioza.eu

Tel:+386 40 336 311

 

DELOVNI ČAS

 

VSAK DELOVNIK 

9H - 17H

OSTANIMO V STIKU: 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon

©2018 @ Simbioza Genesis, so.p., narejeno z Wix.com

Kako postati Simbioza šola?

1. Prijava v projekt Simbioza šola.

Z izpolnitvijo obrazca "PRIJAVA" se vaša šola uradno vključi v projekt. Po prijavi dobite iz naše strani vsa potrebna navodila in dostop do materialov in učnih načrtov za izvedbo računalniških delavnic.

 

2. Določitev koordinatorja/koordinatorjev.

Znotraj šole določite koordinatorja/koordinatorje, ki bodo skrbeli za organizacijo, izvedbo ter vodenje računalniških delavnic in celotnega programa. Koordinator je glavna vez med šolo in nami. Naša želja je, da ima vsaka šola pri izvedbi in časovnih okvirih čim bolj proste roke, da sama izbira termine in način izvedbe, ter da ji ekipa Simbioza Šola ob tem nudi podporo in pomoč.

 

3. Način sodelovanja:

a. Sodelovanje pri Simbioza Giba + 10 ur računalniških delavnic

Simbioza Šole lahko sodelujete v vseslovenski akciji Simbioza Giba, kjer za en teden učenci povabijo svoje stare starše in starejše občane k rednim uram telovadbe. V šolskem letu 2019/2020 bo akcija Simbioza Giba potekala med 14. in 21. oktobrom 2019. Ločeno od tega pa tekom šolskega leta izvedete še 10 ur računalniškega opismenjevanja za starejše (od nas prejmete učne načrte, vsa ostala organizacija pa ostane v vaših rokah, kar pomeni, da delavnice lahko izvajate na način in takrat, ko vam to najbolj ustreza).

 

b. Izvedba 2x10 ur računalniških delavnic za starejše občane v lokalni skupnosti (v celem šolskem letu).

Če se ne odločite za sodelovanje v vseslovenski akciji Simbioza Giba, bi pa želeli pridobiti naziv Simbioza Šola, lahko v celotnem šolskem letu organizirate dva sklopa računalniških delavnic po 10 ur. V učnem načrtu si izberete, katere module boste izvajali (vsak modul traja 2 uri, izberete tiste, ki so najprimernejši za vaše udeležence, lahko jih tudi ponovite, da utrdite znanje). Šola si sama izbere termin in način izvedbe. Tako si lahko kar najbolj prilagodite projekt.

c. Izvedba 10 ur Simbioza aktivnosti (računalniške delavnice, gibanje) in 10 ur ostalih medgeneracijskih aktivnosti v lokalni skupnosti.

Zavedamo se, da ste šole zelo aktivne pri spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja, obenem vse šole nimate istih možnosti izvajanja računalniških in športnih delavnic. Prav zato smo imate možnost pridobiti naziv Simbioza Šola tudi z drugimi aktivnostmi medgeneracijskega sodelovanja učencev in starejših v lokalnem okolju, kot so npr. ustvarjalne delavnice, priložnostna druženja, obiski domov za starejše občane, ipd. 

 

4. Spodbujanje prostovoljcev k sodelovanju v nagradnih natečajih.

Mladi učenci prostovoljci imajo možnost osvojiti lepe nagrade partnerjev za svoje prostovoljno delo in proaktivnost s sodelovanjem v nagradnem natečaju (spremljajte našo spletno stran in Facebook kanal). Prav tako je nagrajena najbolj proaktivna šola na tem področju!

 

5. Oddaja končnega poročila – evalvacije (seznama udeležencev in prostovoljcev, fotoutrinkov, ...), do konca maja 2020.

 

6. Podelitev nazivov Simbioza šola na zaključni prireditvi in razglasitev zmagovalcev nagradnega natečaja ter NAJ Simbioza Šole (predvidoma v začetku junija 2020).

 

Za vse dodatne informacije pišite na sola@simbioza.eu ali pokličite na 040 336 311!

 

Pridružite se mreži Simbioza Šol, kjer združujemo energijo mlajših z izkušnjami starejših!